En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio emissió en directe:

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El segell alimentari de Girona Excel·lent que gestiona la Diputació de Girona incorpora 3 categories més de productes, arribant a les 17, en aquesta 6a edició del distintiu.

L'objectiu és adaptar-se a les noves tendències dels productors gironins, i per això s'ha dividit la categoria de conserves en quatre de diferents: conserves, sofregits, brous i salses, semiconserves i productes de quarta i cinquena gamma.

Ara, els productors interessats poden presentar-se a la convocatòria de la 6a edició del segell abans del 28 de febrer. A partir d'aquí, es farà una sessió de tasts a cegues per decidir si té prou qualitat o no per tenir aquest reconeixement.

El distintiu manté la dinàmica d'anar creixent en noves categories per tal d'obrir-se a productors de la demarcació. Aquesta sisena edició del segell comptarà amb disset categories diferents i 142 subcategories.

Es distingiran aigües minerals, arrossos, begudes locals, herbes remeieres, conserves, sofregits, brous i salses, productes de quarta i cinquena gamma, semiconserves, embotits, fruits secs, foie-gras, galetes, gelats i sorbets, làctics, oli d'oliva i vinagres, mel i vins.

Els productes seleccionats podran fer servir la marca Girona Excel·lent per promocionar-se en els dos anys de durada que té el segell. Després, hauran de tornar-se a presentar i passar el tast a cegues per mantenir el distintiu.

A més, els seleccionats es beneficiaran de les accions de promocions i difusió que fa el segell i participar en fires i esdeveniments professionals. L'objectiu és aconseguir el creixement i l'expansió de les empreses agroalimentàries de la demarcació.

Perquè un producte pugui presentar-se a la convocatòria cal que sigui fet al 100% a la demarcació i l'empresa també estigui establerta al territori gironí. A partir d'aquí es fa un tast a cegues per part d'un jurat especialitzat. En aquest tast es valora l'aspecte, l'aroma, el gust i l'harmonia.

Per aquesta edició, els tasts es faran al maig i el veredicte es donarà a conèixer al juny.

En l'última edició del segell es van presentar 447 productes i el jurat en va seleccionar 116 de 70 empreses diferents.