En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio emissió en directe:

La farmacèutica Virtu Roig intervé en la ponència 'De la vigorèxia a la cosmeticorèxia: nous reptes en salut mental i imatge corporal', juntament amb la psiquiatra Rosa Molina, en el marc del congrés Infarma. / Foto: Laura Fíguls (ACN)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les farmàcies han vist en els darrers mesos com nenes preadolescents, d’entre 10 i 12 anys, volen comprar-se productes de cosmètica, quan la seva pell no ho necessita.

L’exposició de rutines de ‘skincare’ per part d’influencers a les xarxes socials està generant una falsa necessitat d’aquests productes sobretot en nenes i en alguns casos pot derivar en una obsessió per la perfecció i la bellesa.

Una situació de la qual ha advertit la farmacèutica Virtu Roig, que ha participat en una ponència del congrés Infarma sobre els problemes de salut mental relacionats amb la imatge corporal.

“(Aquestes nenes) venen molt informades sobre les propietats dels productes que han vist a les xarxes socials i entren directes per provar-se’ls. Això quan venen amb les amigues, però quan ho fan amb la mare, li demanen que els compri un contorn o un sèrum que una amiga té”, ha exposat Roig, per afegir: “Es genera una necessitat cosmètica que la seva pell evidentment no necessita i que pot abocar després en un problema”.

Aquesta alerta que en els darrers mesos s’ha posat sobre la taula a nivell social és una realitat que també testimonien les farmàcies.

Roig considera que, per al farmacèutic, interactuar amb aquestes nenes és un “punt crític” en tractar-se de menors. “Has d’interactuar amb un adult i amb un menor i no pots desautoritzar la mare davant del menor”, ha deixat clar.

També ha apuntat que de vegades els pares tenen una actitud complaent davant d’aquesta situació: “Diuen, ‘mira que bé, a la meva filla li agrada cuidar-se”.

Tot i aquestes circumstàncies, Roig ha apel·lat a la responsabilitat dels farmacèutics i ha defensat que, com a sanitaris, han d’actuar si detecten que una persona pot patir o desenvolupar un problema de salut. Per això ha incidit en la necessitat d’establir formes de comunicació per sentir-se “còmodes” des de la farmàcia. “Hem d’intervenir i informar, però sense immiscir-nos en la vida privada ni molestant-los”, ha balancejat.

En la ponència, Roig també ha parlat de l’elevada dispensació d’ansiolítics a l’estat espanyol i de l’increment de suplements esportius proteics en els últims anys.

La ponència ha tingut lloc en el marc del congrés del sector farmacèutic Infarma, que ha arrancat aquest dimarts al recinte firal Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat i que s’allargarà fins dijous.