En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

L'incendi a la parcel·la de Santa Cristina d'Aro. / Foto: Ajuntament de Santa Cristina d'Aro

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un incendi a un descampat de Santa Cristina d'Aro s'ha originat poc després de les 11.45h. La hipòtesi més probable és que la causa hagi estat una sobretensió d'una línia elèctrica que passa per la zona.

De fet, segons fonts municipals, hi ha hagut un testimoni que ha vist com sortia una guspira d'una torre i que, en caure a terra, s'encenien els matolls i la vegetació baixa que hi ha a la parcel·la.

Els Bombers han desplaçat 3 dotacions a la zona i, amb l'ajuda de les ADF, han pogut apagar les flames al cap de poca estona. També han extingit un focus secundari.

Arran de la sobrecàrrega a la línia elèctrica, segons explica l'Ajuntament de Santa Cristina d'aro, bona part del poble es troba sense llum. "S'estan investigant les causes i les primeres hipòtesis indiquen una sobretensió". El consistori ja s'ha posat en contacte amb la companyia Endesa per informar-los de l'avaria i saber quan es podrà restablir el servei als afectats.

Fonts de la companyia elèctrica precisen que la línia elèctrica no ha estat la causa de l'incendi que ha afectat la parcel·la urbana de Santa Cristina.

Pel que fa a l'afectació de l'avaria, inicialment hi ha hagut 830 clients que s'han quedat sense llum, i que a hores d'ara s'han reduït a 495. D'aquests, la majoria -467- són de Santa Cristina d'Aro i la resta es reparteixen entre Llagostera amb 20 abonats i Castell-Platja d'Aro amb 8.

La companyia també explica que l'activació del Pla Alfa arran de la intensa onada de calor que viu Catalunya obliga a extremar les precaucions amb la reparació.