En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La iniciativa ‘Dive in blue’, promoguda per l’Associació de Submarinisme de la Costa Brava, ha celebrat aquest estiu la seva primera edició, que busca promoure una pràctica més sostenible dins el sector.

La campanya de recollida i reciclatge de neoprè a la Costa Brava ha aconseguit recuperar 253 vestits d’aquest material, que sumen un total de 464 kg.

Un cop recollit, el material s’ha separat, classificat i destinat a diferents usos. D’una banda, 30 vestits en bon estat s’han entregat per a la seva reutilització a la Unitat de Zoologia de la UAB, per als alumnes en pràctiques i aproximadament una vintena s’han donat al taller artesanal DNewton, que estudiarà com integrar-los als seus dissenys per donar una segona vida a aquest material.

.La resta del neoprè recollit ha estat enviat a Terracycle, una empresa reconeguda a nivell mundial en la gestió del reciclatge de materials difícils de processar.

Aquestes col·laboracions permeten garantir que els neoprens recollits seran tractats de manera “respectuosa” amb el medi ambient, seguint els estàndards més alts en la gestió de residus com són la reutilització i el reciclatge.

El projecte està impulsat per l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava. L’operació està cofinançada pel Fons Europeu Marítim, de Pesca i Aqüicultura, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Unió Europea.