En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Una parada amb bolets a la Fira del Bolet de Llagostera d'una passada edició. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Llagostera ja ho te tot preparat per celebrar la Fira del Bolet el dissabte 12 d’octubre durant tot el dia al nucli antic.

Com és costum, però, durant els dies propers al 12 d’octubre també es realitzen diverses activitats.

Els actes de la 22a edició comencen aquest divendres 11 d’octubre al matí amb el tradicional concurs d’anar a buscar bolets (9.30h). Al vespre (19h), i com a novetat d’aquest 2024, es farà un Concurs de receptes boletaires a la plaça Catalunya i els assistents també podran fer un tastet dels plats cuinats i seguidament es farà un any més l’entrega de diversos premis: Premi Ou de Reig de Llagostera, Premi Cistell de Plata de la Unió de Botiguers, Premi Forquilla de Plata de l’Associació de Restaurants, Premi d’Aparadors del Bolet i el Premi de receptes boletaires.

Tant el concurs com l’entrega de premis serà enregistrat per aquesta emissora, Llagostera Ràdio, i es podrà escoltar l’endemà dissabte 12 d’octubre a les 14h i també descarregar-ho des de l’apartat de pòdcast d’aquest web.

Ja a la matinada de l’11 d’octubre a l’edifici Polivalent es durà a terme la segona edició de “Tocats del bolet fest”, una festa a càrrec de la Comissió de Festes de Llagostera amb entrada gratuïta i a partir de les 00h. La sessió anirà a càrrec dels Dj’s Alarcon i Santa.

I el dissabte 12 d’octubre es quan es farà la Fira del Bolet. Com cada any durant tot el dia (10h a 19h) al nucli antic hi haurà un mercat del bolet, demostració d’oficis antics, visita al campanar, exposició de bolets, tallers infantils, jocs de taula, entre d’altres.
Enguany també hi haurà diverses novetats durant la fira. A la plaça Catalunya es podrà gaudir d’una actuació castellera (12h) a càrrec dels Minyons de Santa Cristina d’Aro i els Laietants de Santa Coloma de Gramenet. També hi haurà dues actuacions teatrals i musicals (12h i 17h) a la plaça del Castell a càrrec dels Amics del Teatre de Llagostera i el duet Marenda.
També hi haurà servei de bar i de menjar a la Taverna del Casal a la plaça Llibertat, a la Taverna de Cavall de Mar a la plaça de Can Caciques i un dinar popular al Casino Llagosterenc a la plaça Catalunya.

I l’endemà 13 d’octubre segueixen els actes programats. Al matí (9.30h) es farà “Bolets en família”, una trobada i excursió familiar al Bosc de la Torre de Llagostera, i al migdia des de l’Associació Moixiganga han organitzat el “Bolet electrònic” al parc de l’Estació (11.30h a 14h) amb servei de bar i d’aperitius i música a càrrec de Dj Xirgo.

Pots consultar tota la programació de la 22a edició de la Fira del Bolet de Llagostera AQUí.

D’altra banda, des de l’Associació de Restaurants de Llagostera organitzen com cada any les Jornades Gastronòmiques del Bolet, del 12 al 27 d’octubre. Diversos restaurants hi participen amb menús que van des dels 30€ als 75€ i es podran degustar diversos plats on el bolet és el protagonista. Els restaurants participants son: Ca l’Artau, Ca la Maria, La Pedra, Cal Degollat, Can Cassoles, El Carril9, Entre Terres, l’Atelier Dagà Clos i Els Tinars.