En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

El president del Col·legi de Periodistes a Girona, Jordi Grau, amb l'escultor Gerard Roca Ayats. / Foto: Pere Duran (Col·legi de Periodistes de Catalunya)

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La delegació gironina del Col·legi de Periodistes de Catalunya ha decidit guardonar el Teatre-Museu Dalí i l'entrenador del Girona FC, Míchel, amb la Mosca de Sant Narcís.

Es tracta d'un reconeixement que dona la junta gironina del col·legi en la defensa dels drets col·lectius o que difonen la realitat gironina.

D'altra banda, els premis també guardonaran la trajectòria de la fundadora de l'associació Valentes i Acompanyades, Carme Vinyoles, per la seva difusió en memòria democràtica, la repressió franquista o el tracte de les dones.

El que queda per decidir és a qui donaran els premis de la Mosca Grossa i la Mosca Borda, els dos guardons que s'entreguen per votació popular. Els periodistes gironins hauran de votar entre diversos candidats nominats: en la categoria de Mosca Grossa hi ha la directora de l'empresa Comunica, Carme Coll, la coordinadora dels serveis territorials de Cultura, Helena Romagós, el director de cinema Isaki Lacuesta o el delegat de l'Oficina de Comunicació del Bisbat de Girona, Xavier Roca. Tots ells han estat nominats per professionals de l'informació per facilitar la feina als periodistes de Girona.

En la categoria de Mosca Borda, els col·legiats han nominat l'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Carles Motas, el departament de comunicació del SEM i el coordinador de Comunicació de l'Ajuntament de Girona, Martí Nadal. En aquest cas, els professionals nominen i voten aquelles persones qui més han dificultat la seva tasca.

Les votacions populars estan obertes fins el 15 d'octubre al migdia i els premis es donaran el dijous 17 a les 8 del vespre a l'auditori de la Mercè.

Aquest any l'escultura són mosques tallades en pedra nummulítica de Girona. L'artista, Gerard Roca Ayats, assegura que estan "esculpides a mà i cada peça és única". Les obres van acompanyades per un certificat fet a mà per l'artesà Pere Figuereda.

L'artista gironí ja té experiència en esculpir aquests insectes tan icònics per Girona, ja que al carrer de les Mosques del Barri Vell hi ha diverses obres seves penjades a les parets. A més, Roca Ayats també ha treballat en altres escultures relacionades amb les llegendes de Girona.