En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei Català de Trànsit ha activat un web per repassar la normativa que regeix la conducció dels patinets elèctrics i perquè els usuaris segueixin les indicacions bàsiques per circular amb seguretat.

Es tracta d'una pàgina interactiva en què l'usuari de patinet elèctric pot posar a provar els seus coneixements dels senyals i normes de circulació, així com també dels principals elements del vehicle i quin és l’equipament aconsellable.

Aquest espai s'adreça especialment als usuaris més joves.

L’any passat hi va haver 1.078 accidents amb víctimes (lleus o greus) en zona urbana i 5 en zona interurbana. Aquest 2024, de moment, se n’han produït 787 en zona urbana.

A través de vídeos amb preguntes, Trànsit proposa un recorregut interactiu que es reparteix en tres seccions: ‘Ens informem’, ‘Ens preparem’ i ‘Ens movem’. Al final de cada secció, l’usuari veurà la puntuació que ha obtingut i podrà repetir l’activitat per millorar els resultats.

Aquest és un material especialment indicat per a centres educatius, tot i que Trànsit recomana aquest recurs formatiu per a tots els conductors de patinet elèctric.

La proliferació dels vehicles de mobilitat personal ha crescut exponencialment els darrers anys i, paral·lelament, la sinistralitat associada a aquests vehicles.

L’any passat, el Servei Català de Trànsit va elaborar una ordenança model per regular els patinets elèctrics a Catalunya, en la qual s’harmonitzaven les diferents normatives municipals amb la finalitat d’esdevenir una guia per als ajuntaments catalans en matèria de vehicles de mobilitat personal.

Alhora, a través del web de l’Educació per a la mobilitat segura (Edums), Trànsit ha elaborat diferents materials didàctics i divulgatius, com un dossier tècnic de seguretat viària, infografies amb les principals normes de circulació o material audiovisual de suport per a sessions formatives.