En directe: Selecció musical

 Llagostera Ràdio on-line

Dosis de vacunes contra la grip i la covid-19. / Foto d'arxiu

Notícies locals i comarcals
Tipografia
  • Molt Petita Petita Mitjana Gran Enorme
  • Per Defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Regió Sanitària de Girona ha arrencat aquest dilluns la campanya de vacunació contra la grip i la covid-19 per a majors de 60 anys i persones de risc.

La previsió és de distribuir 160.000 dosis antigripals i 100.000 de la covid-19 al llarg de tota la campanya.

Des del Departament de Salut recomanen que es vacunin tots els infants d'entre 6 mesos i 59 setmanes i també les persones fumadores. Els nens són un dels grups que més pateixen la infecció i per això es recomana la vacunació.

Per rebre les dosis corresponents, es pot anar al CAP de referència amb cita prèvia o a la Delegació del Govern a Girona, que s'ha habilitat com a punt de vacunació poblacional.

L'espai d'interpretació de l'antic hospital de Santa Caterina, a la plaça de Pompeu Fabra de Girona, s'ha convertit des d'aquest dilluns en un punt de vacunació poblacional. Està obert a tota la ciutadania, independentment de quin CAP de referència tingui, i repartiran dosis vacunals contra la grip i la covid-19. Estarà obert de dilluns a divendres des de les onze del matí fins les sis de la tarda i la gent podrà reservar hora o anar-hi sense cita. A més, també fomentarà la vacunació entre els treballadors de la Generalitat a Girona.

Al larg de la campanya de vacunació, la Regió Sanitària de Girona preveu repartir un total de 158.195 dosis antigripals i 109.234 de covid-19 entre tots els centres de salut que les hauran d'administrar.

Per demanar hora per a la vacunació cal accedir a l'aplicació de La Meva Salut, buscar a l'apartat 'Cites' i escollir l'opció 'Vacunació'. També es pot anar al CAP o fer-ho a través del web citasalut.gencat.cat. Per aquesta primera setmana de vacunació ja hi ha 8.700 hores donades arreu de la regió gironina.