L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha engegat un projecte que vincula els diferents centres educatius amb les llibreries del municipi.
D'aquesta manera es vol incentivar i promocionar la lectura, l'escriptura, la llengua i el coneixement.
En total s'han programat una seixantena d'activitats destinades a alumnes de totes les etapes educatives, des dels més petits de la llar d'infants, passant pels de l'escola i acabant amb els joves de l'institut Puig Cargol.
Entre les diverses activitats hi ha conta contes amb els més petits, classes de dibuix o tallers creatius de costura i manualitats, a més d’altres on s'explica l'ofici de llibreter. En l'àmbit de la història, es faran tallers d'arqueologia, guies, memòria o recerca històrica.
Totes les activitats han estat proposades directament per les llibreries que hi ha actualment i que suposen un dels principals atractius del municipi baix-empordanès. De fet, aquest estiu es va incrementar el nombre de llibreries a Calonge i ja n'hi ha nou, gràcies a les tres noves que s'han obert recentment.
L'Ajuntament ja ha anunciat que entre el 6 i el 15 de desembre se celebrarà el tercer aniversari de la proclamació de 'Calonge, poble de llibres' i que tindrà com a fil conductor el conte.
Durant aquests 10 dies, el municipi acollirà exposicions, tallers, espectacles de carrer i interior, i signatures d'autors que serviran per celebrar "Un aniversari de conte". El primer cap de setmana centrarà la mirada en la literatura infantil i juvenil, i inclou activitats pensades per al públic familiar. El segon cap de setmana, en canvi, els protagonistes seran els contes per a públic adult.
Des del consistori destaquen també que aquest nou projecte que vincula els centres educatius i les llibreries serà un “eix dinamitzador” pel comerç del poble. Cal recordar que aquest proper mes de novembre també es posa en marxa el curs d’escriptura que inclou tres tallers i quatre píndoles literàries.